Kan man vispa grädde själv?
Häromdagen skulle vi äta ärtsoppa och tunnpannkaka till kvällsmat och jag kom på att jag inte köpt vispgrädde.
Det klarar jag mig utan till pankisar, men det gör definitivt inte Alva och Nils.....
Eftersom alla matbutiker ligger på andra sidan stan gick jag till den mexikanska närbutiken som finns här i närheten.

Jag kollade i mejerihyllan, men såg inte vispgrädde alls.
Jag frågade damen i kassan om de hade whipping cream och hon nickade och sprang iväg och kom stolt tillbaka med spraygrädde.

Jag brukar inte köpa det, men gjorde det nu iallafall.
Alva var glad för hon gillar det!



Den vanliga vispgrädden vi brukar köpa är ju bara en ingrediens.


Fast här är vispad grädde detsamma som spraygrädde.
Kan man vispa grädde själv? Den frågan har jag fått när vi bjudit amerikaner på tårta eller dessert med riktig grädde.
Eller andra saker amerikaner blir förvånande över:
- kan man baka bröd själv?
- kan man göra pannkakor?
- var köper man mjöl, det har jag aldrig gjort?
Den amerikanska matkulturen är till största delen att köpa färdigmat eller att äta ute på restaurang och för oss enkla självklara saker är inte alls det för dem.
Ta Halloween som ett annat exempel, det finns pumpor i mängder men de flesta tror att det bara är dekoration. Att sedan köpa pumpa i konservburk eller färdig pumpapaj istället för att använda riktig pumpa är så som de gör.
// Monika
Med tanke på vilket fantastiskt matutbud som finns i affärerna nere vid er så är det synd att inte fler kan laga.
Något jag önskar att det fanns mer av i sverige är stora marknader med mat, härlig stämning och massa smakprover! åh vilken dröm det skulle vara.