Slow juicer
Nu har jag köpt en ny köksmaskin. Snygg och blank står den nu i köket och väntar på att bli använd.
Den fantastiska tingesten är en Slow juicer.
Jag har haft en råsaftscentrifug hemma tidigare, men den var svår att göra ren tycker jag.
Skillnaderna mellan en råsaftscentrifug och en slow juicer, är att en slow juicer först krossar eller mal sönder frukterna innan juicen pressas ur. Medan saften i en råsaftscentrifug, precis som namnet säger, pressas ur genom att frukterna slungas runt, centrifugeras. Det ska tydligen vara mer näringsämnen kvar från frukt och grönsakerna i en slow juicer.

Den här har stor inmatning, så frukt och grönsakerna behöver inte skäras i så små bitar.
Undrar vad jag ska testa med först? Morötter har vi hemma samt äpplen och broccoli.
Hmm, både Alva och Nils gör konstiga miner när jag med stor entusiasm berättar om frukostjuicen imorgon.....
// Monika
Det är våran favorit i köket! Vi gjorde nyss en juice på morot, apelsin och kiwi. Super god!
Nu när du börjat gymma så ska du gärna dricka rödbetsjuice, det är naturens steroider ;) puss