Southern Food

Det är mycket som skiljer staterna åt i USA.
Bl.a klimatet här i sydöstra delen skiljer sig mycket från den nordvästra där vi bott. Här är det mycket fuktigare och mer tryckande värme. 
I The Dalles är det torr värme som är lättare att vara i tycker vi. 
Annat som skiljer är t.ex trafikregler och lagar. Även språket då vi nu lärt oss att prata och förstå de dialekter som pratas i väst. Här i södern är det inte alltid vi förstår allt.

Matkulturen är det stor skillnad på.
På västra USA är den spanska maten stor samt mer nyamerikansk såsom hamburgare och steaks o.d
I södern är matkulturen äldre och det märks mer tydligt att det finns traditionell mat.
Vi har ätit bl.a catfish, stekta gröna tomater, sötpotatis, grits, yams, okra, gumbo och räkor av olika slag då vi rest runt.

Scott och Debbie lagar mycket typisk södernmat åt oss nu när vi bor hos dem. 
Här lagar Scott frukost.

Grits är traditionell frukostmat.

Grits äts oftast tillsammans med stekta ägg och bacon.



// Monika 

Mer från bloggen




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0